Hvem har malet dette billede

02-02-2018Vi har boet i Grønland i 4 år – fra 1971 til 1975. Først 2 år – 1971 – 1973 - i Sisimiut og derefter 2 år i Nuuk. Det var 4 dejlige år, og vores yngste datter blev født i Sisimiut.
De første 2 år arbejdede jeg på kæmnerkontoret i Sisimiut, og i Nuuk arbejdede jeg på regnskabskontoret i Grønlands Landsråd, hvor Lars Chemnitz var landsrådsformand og Krarup var sekretariatschef, og Hane Ebajuk Gabrielsen var regnskabschef. Vi boede på Sletten – blok 4 – 104.
I Påsken 1975 forlod vi Grønland. Vi boede de sidste uger på Hotel Grønland, som var et fint hotel. Der var dengang kun 2 andre overnatningsmuligheder i Nuuk – Sømandshjemmet ved havnen og Hotel Godthåb.

På afrejsedagen mødte vi i hotellets forhal en grønlandsk kunstmaler – 30-40 år gammel – som vi købte et maleri af. Maleriet var nymalet – malingen endnu ikke tør – så vi måtte passe meget på det under rejsen tilbage til Danmark.

Vi er blevet meget glade for billedet, og i dag hænger det i vores stue og minder os dagligt om vores gode år i Grønland. Vi synes, at det er et meget specielt billede, og kunne godt tænke os at finde ud af lidt historie om kunstneren.

Kan I hjælpe os?

Venlig hilsen og på forhånd Qujanaq

Mogens Goosmann, A D Burcharths Vej 21, 02 TV, 6000 Kolding – Danmark
Mail: goosmann hos stofanet dk

PS:Initial på billedet nederst til højre er muligvis ATh